Gisteren was er, voorafgaande aan de Edam-Volendam gemeenteraadsverkiezing 2016-2022, een verkiezingsdebat tussen de Lijsttrekkers van de negen deelnemende politieke partijen.
Door een opmerking van een Lijsttrekker was ik nieuwsgierig en geprikkeld geworden om dat eigenlijk werd gesuggereerd dat ik niet alles van Lokale zaken zou/kon weten.
Maar ondanks mijn leeftijd van 71 jaar, weet ik natuurlijk wel hoe Google werkt. Dus ben ik
als lijsttrekker van TROTS op Nederland, nog meer krantenartikelen over Zeevang & Edam-Volendam gaan lezen.
Met dank voor haar tip, misschien is het goed dat ik U, als lezer en Kiezer laat delen wat ik o.a. tegenkwam en inderdaad nog niet wist.
(Bron: de vorige verkiezingen in 2014.)
http://www.groot-waterland.nl/2014/09/05/je-zult-het-maar-durven/comment-page-1/
Met dank aan Heer Kees Kwakman, mooi artikel, waarvan Akte.
Hein Vloedmans
Lijsttrekker Lijst 8
http://groot-waterland.nl
Nieuws Edam-Volendam, Waterland en Zeevang
Je zult het maar durven!
05 september 2014 | categorie: Edam-Volendam | bron: Kees Kwakman in NIVO
In de Nivo van 13 augustus 2014 staat de oproep van de gemeente Edam-Volendam “praat mee over de toekomstvisie van de nieuwe gemeente”, in verband met de fusie Zeevang/Edam-Volendam. Om daarna te vervolgen met “het is immers van belang dat wij met zijn allen een zo helder mogelijk beeld hebben van wat voor soort gemeente we willen zijn”.
Het lijkt me verstandig om dan eerst te kijken naar wat voor soort gemeente (bestuur) we op dit ogenblik hebben, om daarna te zien wat dat voor de gemeente Zeevang betekent. Het nieuwe college is na de verkiezingen van 19 maart 2014 gevormd door drie Volendammer partijen, lijst Kras, V’dam ’80 en het CDA. De kom Edam met zijn 3768 uitgebrachte stemmen is buitengesloten. Van dit totale aantal kiezers uit Edam hebben er slechts 84 gekozen voor lijst Kras enVolendam’80 samen: dat is 2,2% en met het CDA erbij 6,79%. Je kunt dus zeggen dat Edam weinig gecharmeerd is van de Volendammer partijen.
Praten over een toekomstvisie, een GEZAMENLIJKE toekomstvisie van Edam en Volendam en Zeevang betekent daarom in eerste instantie of de Edammer bevolking en de drie andere politieke partijen in onze gemeente, GroenLinks, PvdA en de VVD, nog mee (willen) doen aan het gemeentebestuur. Praten over “wat voor soort gemeente we willen zijn” zal ook voor de inwoners van Zeevang moeten inhouden dat ze niet hetzelfde overkomt als Edam. Moeten de 6.368 inwoners van Zeevang en masse kiezen voor de huidige oppositie, oftewel tegen de Volendammer partijen? Dat lijkt het enig juiste als je als gefuseerde gemeente Zeevang tenminste nog enige invloed zou willen of kunnen uitoefenen