Trots Edam-Volendam , , edam.volendam@trotsnl.nl http://edam-volendam.trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Verslag Politiek cafe HobredeHet was een heerlijk ouderwets Dorpshuis, met bijbehorende echte Koffie.
Alle lijsttrekkers moesten "op de zeepkist staande" uitleg geven waarom zij aan deze verkiezingen deelnamen. Het was een volledig gevulde zaal met mensen afkomstig uit de 7 dorpen van de Gemeente Zeevang, maar ik kreeg toch ook de indruk dat er minstens een paar Edam-Volendammers waren.

Er was een bijzonder goede inleider die zelf diverse stellingen had gemaakt waarop iedere Lijsttrekker zijn reactie mocht geven. Waar behoefte was kon de zaal hierop direct reageren, het geen zeer regelmatig dan ook gebeurde. 

Als onderwerpen waren o.a. de (mogelijke) dijkverzwaring en vooral de wijze waarop dit dan zou gaan gebeuren, gebruik oude industrieterreinen of nieuwe ontwikkelen, behoud van de huidige kernen door woningbouw voor jongeren, nieuwe koopwoningen voor starters.
Ook (aangepaste) huisvesting voor ouderen door de sterke vergrijzing in de huidig gemeente Zeevang en diverse andere zaken kwamen aan de orde. Allemaal omdat er grote zorg was dat er juist na de verkiezing in de huidige Zeevang dorpen weinig (meer) zou gebeuren na de Fusie. 

Door de inleider, nog door de aanwezig raadsleden van Zeevang, werd echter ingegaan op in de laatste raadsvergadering, met 100 % steun van alle fracties, aan de B&W van Zeevang gegeven toestemming om een onderzoek te doen naar de mogelijkheid (Sporthal? ) van Crisisopvang voor vluchtelingen binnen de huidige gemeente Zeevang.

Na de pauze kwamen de mensen in de zaal aan de buurt om vragen te stellen.
Als Lijsttrekker van Lijst 8 (TROTS op Nederland Edam-Volendam) heb ik naar aanleiding van de gestelde vragen onze standpunten hierover uitgelegd. Tevens heb ik verwezen naar onze net uitgekomen Verkiezingsprogramma TROTS op Nederland Edam-Volendam.
Te downladen via de Website: http://edam-volendam.trotsnl.nl

Op de route naar de verkiezingen op 18 november 2015 staat voor Trots op Nederland in ieder geval nog een ontmoeting over de speerpunten van de Seniorenraad Edam-Volendam op (04 november) en het TV-verkiezingsdebat op L.O.V.E. (14 november) op de kalender.

Mocht U als Lezer van dit of andere publicaties van Edam-Volendam vragen hebben?

E-mailen kan via TROTS op Nederland: edam.volendam@trotsnl.nl 

Kijkt U ook op 14 november na het TV-verkiezingsdebat?

Met vr.gr.,
Hein Vloedmans
Lijsttrekker Lijst 8